Imelia n Imellyn ~ My Lovely Angels FotoPage

By: Nazirah Hussin

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 7-May-2008 15:50 Email | Share | | Bookmark
Imels's bash had been cancelled !

Di sini gee ingin maklumkan bash imels which is suppose on 10 mei had been cancelled n postponed to another day due to Atuk imels tak berapa sihat sejak dua hari yang lepas...
so kami anak beranak ingin memohon ampun dan maaf pada mommies semua sebab bg short time notice.. .yerla kan mana tau kot2 mayb sebelom ni mommies semua dah ada plan ..
pastu bila gee invite ke bash imels terpaksa batalkan ur plan kan semata2 nak join bash imels ni kan .. soory sangat2.. apapun gee amat terharu dengan sambutan yang diberikan gembira ..
rasa macam teruja sangat .. tak sabar nak raikan bash imels tapi nak buat macam mana.. qada' dan qadar Allah yang tentukan.. kita hanya mampu merancang.. Allah yang menentukan segalanya..

Seperti yang gee katakan sebelom ni bash imels cuma dipostponed ke satu hari yang belum ditetapkan lagi.. insyaAllah bila dah ada tarikh yang sesuai will let u knowlah.. soory sangat .. gee pon actually excited sangat nak buat bash imels ni.. maklumlah first time gee nak jemput member2 fp tuk sama2 meraikan nya kan ..
So gee harap pada mommies yang ada dlm 'comfimed attendance ' tu tolong tinggalkan komen kat sini sekiranya dah terima beerita ini.. lagipun tak semua gee ada no hp u ols kan... yang mana gee ada cntc no tu gee dah sms dah tadi.. so hope u ols notice lah about this .. k .. apapon i love u olss lah ..


Monday, 28-Apr-2008 17:31 Email | Share | | Bookmark
~~Invitation to My Imels Birthday's Party~~



Syukur alhamduilillah 6/5 ni genaplah umor kakak imelia 3 tahun.. and adik imellyn plak dah pun cukup setahun on 23rd march yang lepas... cepatnyer masa berlalu.. hidup kami makin ketara meriahnyer bila dah ada dua org puteri ni .. kadang tu tak terlayan gak kerenah diorg.. eekek.. sejak adik imellyn dah boleh jalan ni kaki gee dah cari rebutan.. dua2 nak dok bergayut kat kaki..

insyaAllah kitaorg plan nk buat makan2 skit sempena birthday imels ni .. so nak jemputla mommies semua tuk memeriahkan lagi majlis tersebut...

Quote:
Confrimed Attendance ( Thanks you guys for your support)
1. Ziezie & co
2. Nury & co
3. Mai & co
4. Mas & co
5. Lenny & co
6 Haida & co
7. Sham & co
8. Mella & co
9. Wada & co
10. Mama Fami & co
11. Shikin & co
12. Jiji & co
13. Nurul & co
14. Akma & co
15. Ila & co
16. Sabbiena & co
17. Filla & co
18. Zubye & co
19. Shamuriza & co
20. Ein & co
21. Haiza & co
22. Ati & co
23. Emy & co
24. Rose & co
25. Ida & co


Kalau ada nama mommies yang gee lupa nak masukkan kat sini .. sooryy ye...please let me know k..
then pada yang moomies yang blom confirm tu .. ala datang la..nanti gee merajuk .. tak baik tau ...jomla datang memeriahkan lagi ..mmgla takda pa stakat makan2 jer.. gee buat simple jer..


Tuesday, 22-Apr-2008 16:28 Email | Share | | Bookmark
i've been tagged!

TOUCH OF NATURE



Quote:
This is another of those Linky Love game where you only have to tag 10 person in one post but still there is no actual limit (you can tag more if you want!). Once tagged, you have to copy paste the link in this post, and make them grow!


Do not delete any of the links and be honest to yourself!

************************************************************
BennyLiew, RamblingMoo, Mum & Kids In Wonderland, Judelittle, Our mini blogsphere, Rooms in My Heart, J@n!ce Ng, ChinNee, Jo-N, LadyJava's Lounge, Apples Of The Eyes, aNgRiAniWoRLd, persismutiara, my little family, LG a.k.a Lemongrass ,
McTa ,manje ,nitta,yatt, mat gebu

next

The lucky 7 person I am going to tag is
S_Shamen, Siti Azma, Sweet Bobo, Mak Lang, Kak Pah Sherry, Lizah Zakaria, Dayang....
(Dan, untuk senarai nama di atas, sudilah kiranya menerima gambar "Touch Of Nature" dari mat gebu untuk blog/fotopages anda..)

10 person i'm going to tag is
shima, jasmeen, yullina,soulha,elianas,rani, sabrina,zuhri, kak rinchan,umi-kal...dan sudilah kiranya menerima TOUCH OF NATURE dariku untuk mu wahai sabahat sekelian untuk ditepek di FP/blog memasing supaya dinding umah cantik berseri.

10 person i'm going to tag is
norsham, Asmahani , Aida , Niza , rinzura , mamasya , Farah , zaiy , fiza , azura , MamaFaMi
...dan sudilah kiranya menerima TOUCH OF NATURE dariku untuk mu wahai sabahat sekelian untuk ditepek di FP/blog memasing supaya dinding umah cantik berseri

11 person i'm going to tag is (y 11? it's my favourite number )
As, Cik Linn, Emy, Linda, Oli, CT, Sue, Zura, Jeff, Abang E, Rina
... dan sudilah kiranya menerima Touch Of Nature dariku untuk mu wahai sahabat sekalian untuk disimpan di fp / blog masing2 agar kelihatan cantik berseri

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*________________________________________________~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

First of all I would like to thanked my dear sis kak Sham a.k.a mummy Sofie for tagging me To me,when someone tagged us it means we're been appriciated by that person. It's my turn choosing another person to be tagged.Since kak Sham choose to tag 11 person(because 11 is her fav numb so I choose to tag 4 person only.Why I choose 4 the same reason that I wanted to give just like kak Sham..4 was my lucky & favourite number. I was born on 4th of ........ 1979 so that's why I'm choosing 4 person to be tag. The 4 lucky person goes to :-

1) My best buddy Ruzi from Temerloh
2) Kak Gee the hot mama for the Imels
3) Anis Mummy Aisya
4) Yong ibu Chem
To all the lucky 4 please work on it yea..

Erm thanks to Emy..for appreciating and tagging me i fell proud! i mean it . so it's my turn .. n i'm going to choose 8 person .. who are they??? guess???? ekekeke... why 8 ?? coz i love the number. . since i was born in august.. the eight hottest mommies goes to ... nury, ziezie, filla, mai, mas, lenny, yana n the last person is faez...



Friday, 18-Apr-2008 17:12 Email | Share | | Bookmark
~Rombongan Cik Kiah ke Melaka - Day 2..~

okey kita sambung balik cerita pasal gi melaka.. Esok nye (6 April) lepas sarapan kiteorang start la siap2 nak check out hotel, sempat buat pose pose maut sebelum keluar.



zie ko ni kan bagusla .. tang amik gambar mesti tak lupa ko nyer 'peace' tu.. cayalah ... kalau tak berpeace pon mesti ada style2 rock kapak ko tu.. ekekeke... i 'll rock you la bebeh!... tengok tu siap deretkan anak2 lagi .. cantik jer tersusun..ekekek.. sib baik mood diaorg ok je kan layan jerlah mak2 yang tak makan saman ni.. ekekek..



heheeh gee suka gambar ni.. cam bagus 6X jer kan ... kesian sam tak sempat nak senyum..



*s.m.i.l.e* gambar ni pon suka... ala kalau ikutkan semua gambar gee suka.. kalau tak suka mesti gee tak publish kan ekekek... baru perasan .. ada orang tu beli sling bag baru simpan tu tak nak pakai.. nak rasmi kat kl yer.. ??? ekekek... pa2 lah zie..janji ko happy.. aku pun tumpang sama..



heeheh.. gee sorang je senyum.. poyo jer..



Dapat jugak imelia mencapai impiannya bergambar sambil membawa kepala jentolak buruk tu, besar sok bawak kerete ye kakak, jangan bawak traktor lak tau hikhik... teingat plak kat fenriz dia punyalah suka kat jentolak ni sampai tak nak turun .. hangin satu badan si zz... ekekeke..



Tak cukup lagik, tambah lagi dengan sesi bergambar kat swimingpool & lobi hotel. kalau tak berposing tu mmg tak ssah.. kalau bleh setiap sudut nak amik gambar.. giler glamer katakan .. ekekek.. artis pon kalah macam ni heehhe..... sib bik kat jamban x de plak hik hik hik .. kalau x byk gmbr tu bukannyer gee la maknanyer.. org lain .. pelanduk dua serupa..



kakak imelia pon nak ppoosing jugak .. " mama.. kakak shini..." maknya nak suh amik gambar dia kat situla.. like mother like dotter.. ! pas tu macam mana?? ekekke..



tak silap gee ni gambar yang last skali selepas check out ...



So pelan peringkat ke 5 yang jugak pelan utama kitorang..... JOM JOM JOM, JOM HEBOH HEBOHHHHH. Seperti semalamnya, hari nih hujan jugak, kali ni lagik lebat. udah la tu nak cari parking punya la jenuh, dekat 1/2 jam jugak la, jalan jem tak ingat. nasib baik la akhirnya dapat parking dekat2 tepi hotel kak nurul tu. aaaa tengok2 la gambo-gambo seterusnya, setiap sudut kat tapak jom heboh kiotang posing, gambar2 ni cuma 20% je dari total, takkan la nak tunjuk semua ya tak .
nasib baik la gee bawk stroller spare tuk kakak.. hmm sampai2 jer dia terbungkam tido..



oleh kerana dah start hujan renyai2 balik ... dengan secepat kilat kitaorg menolak stroller memasing masuk ke dalam bazar.. ekeke.. kita baru sampai ni .. jom posinng... click! gambar fokus muka gee ziezie tu actually spatutnya ada muka kak nurul sekali tp dsbbkan kesilapan teknikal .. terfokus kat muka gee ngan ziezie jer.. sorryy kak nurul..



kalau ikut plan awl lepas check out nak pi mini malaysia, taman buaya.. pastu hujan .. nak buek camno..
takde rezeki .... ekeke.. apapon hari tu gee mmg happy .. smua org happy lah..



fullamak.. besaarnyer ballon ni .. joomm amik gamba... heeii.. kumpulan rakyat ulu mana ler ni .. .



fenriz yang macho dok tengah2 tu ... 'wa tarak kesah punya berdiri"



hmmm ...aku suker .. aku suker..gambar2 ni tq zie.tolong 'tangkap gambar'... .



layan.... cun arr gaya posing ko sefamly zie.. ada kelas gitu..



bergambar dengan Syarifah Amani tu pun kebetulan je lalu depan kiosk dia.. beli pampers..(ahaks) papa imels lak dapat bergambo ngan Wahid, tu pon wahid berhenti sebab terpegun tengok Baju cap Ayam yang si Sam pakai hahahahaha, siap interview Sam pasal baju tu. (mana ko beli baju cap ayam ni >>?)



tengoklah parah btol.. atas tangga pon bleh.. masa ni dah nak balik dah kira penutupla.. ni ziezie nyer idea dia kata tangga ni cantik.. tang mana pon cantik .. gee pon tak tau ... layan jerlah.. ...zassssT...



Dekat2 kol 7 kiteorang pon bertolak balik ke KL, ni gambar imels masa on d way balik kl ler.. kalau ikut kan plan peringkat terakhir tu, kiteorang patutnya bersantap kat mana2 area KL, tapi nak buat camne Daren dah tido pulak, Imels pon dah ngantuk so terrrrrrrpaksa la balik umah terus, makan nasik bungkus kat umah je. Anyway, trip kali ni memang enjoy la, best sangat jalan ngan ziezie & da geng. pas ni kitagi mana plak zie???


Friday, 11-Apr-2008 20:13 Email | Share | | Bookmark
~Rombongan cik kiah ke Melaka- Day 1~



Yeeehaaaa akhirnya tercapai gak impian kitorang nak gi Jom Heboh kat melaka, tapi sayang betol tak dapat nak racun Filla & co sebab nenek radhi kawin ekekeke.... SELAMAT PENGANTIN BARU NENEKKKKK.... Entry ni pon patutnya nak update semalam, tapi lepas terbaca pasal Erna yang suami dia meninggal hari tu, terus takde mood, rasa sedih sangat-sangat, macam boleh rasa apa dia rasa walaupun belom kenal. Takziah untuk Erna dan fatihah untuk arwah wanz.



Okeh kita sambung,so pagi sabtu lepas patutnya kitorang bertolak kol 7, tapi terrrrrrpaksa dilewatkan atas masalah teknikal ke kol 11. dah la lewat, sempat gak tu sarapan kat esso tepi highway. Alhamdulillah akhirnya sampai gak kiteorang dgn selamat kat Water City Resort kol 1.30 ptg gitu, dekat je tempat tu ngan Jom heboh. Sampai jer kat reception biasalah kitaorg kan gile glamer jommmmm posing dulu..! ekkekkeke..



apa yang dibincang tu cik abang oii.. dah plan ker nak terjun pool...



pemandangan dari apartment kitaorg.. cantikkan .. sambil tu babah fenriz sempat merasapkan diri.. ekekk.. biasala tu...



Sampai je bilik apartment Imels ape lagik, terus menunjukkan tanda2 keletihan, buat2 tido atas katil lagi hikhik, sian adik tak leh naik sebab tinggi... sempat jugak la lepak2 dalam sejam, dah siap mandi2 kan bebudak ni, pastu kitorang pon memulakan pelan peringkat ke 2.... jeng jeng jengggggg.... ke A'famosa Resort.... dengan niat nak gi Animal Park. Tapi sepanjang2 jalan tu hujan la pulak, so dalam kete tu dok bersms ngan ziezie pasal plan pringkat ke 3 kalau hujan tak berenti.... dalam 1/2 an hour perjalanan sampai kat sane, memula sekali.... carik kedai makan la ape lagik. kiteorang makan kat kedai tepi jalan nearby, ishk sedap lak mee mandung yg hubby makan, nak bungkus bawak balik KL je rasanya tapi dah sure basi punya ekeke. sooy gambar time makan tak de arrr..



Okeh, lepas makan kiteorang sambung pelan tadi, tapi kali nih dah tukar pelan, tak jadi nak gi ke Animal Park sebab dah lewat sangat dah.. lagipun pukol 6 dia tutup..serba salah jer.. so kitaorg pegi Cowboy Town plak. Masa tu baru kol 5, cowboy town dah bukak tapi show nya start kol 8 malam. dah alang2 sampai tu redah je la... ni kaunter tiket Cowboy Town.. tiket sorang RM35, bebudak bawah 3 kaki free (tapi my hubby dapat seludup melia masuk free ekeke, best la papa ni). Dalam tu actually takde ape pon, bergambo sakan je la kat area tu, takde ape pon yang bukak kecuali bazar cowboy dia...Sempat jugak papa snapkan gamabr kakak imelia tengah bermesra dgn fenriz n sam sebelom masuk cow boy town tu . bagi makan ikan ... eh kakak ni dah tertukar papa ke aper.. tapikan gee tengok sam ni mmg sukakan budak2la.. ziezie..aku rasa sam dah bagi lampu hijau nak anak no 2 tu...



lagi gambar kakak ngan sam serta fenriz.. amboi mesranyer kakak imelia dgn fenriz siap peluk2 lagi tu ..kakak oi..jangan lebih2 awak tu pompuan..



ni pintu masuk ke Cowboy Town



eh anak sapa ni ??? tiba2 sesat plak kakak imelia..



seperti biasa gee mana bleh tak bergambar dgn buah hati dua org ni.. ala papa mana kakak??



Boring gilak dalam tu, 1st sebab takde ape yang menarik, 2nd sebab camera abis bateri, bateri spare tertinggal dalam beg baju. 3rd sebab kalau nak main mainan dalam tu kena bayar lagi.. apa ke jadahler... alahai... frust betol, nasib baik la ada kamera ziezie, boleh gak tumpang glamer youuuu. Dalam cowboy town tu ada bazar... apa ntah nama dia lupa ler.. Dalam bazar tu actually tak bleh amik gambar, ada signboard terang2 tulis, tapi oleh kerana puak puak yang datang ni jenis tak 'makan saman', memang takbleh nak tahan dah. dapat la bergaya ngan topi cowboy pinjam seround hikhik. ..takpe kita layan je la area situ, Imelia dengan Fenriz siap berjoget lagi kat walkway tu. DArren??? Darren kena ikat kat stroller sama ngan Imellyn.... ekekeke. gee tak beli apapun.. takde benda yang berkenan di hati.. ziezie??? haa minah ni beli sling beg.. oklah cun ! nampak cam ala2 coach gitu...



Quote:
start dari siini semua gambar2 ni gee amik dari ziezie...macam gee bagitau sebelom ni camera gee out of batery.. tak best la plak kan nanti x de kenangan .. kat atas tu pun ada skit2 yang dicopyright dari ziezie.. thanks and sorry ziezie sebab copyright.. k.. jangan marah zie nanti cepat tua.. ekekekek


tengokla mommies dgn daddies yang tak btol ni.. mentangla masuk Cowboy Town semua nak posing ala tembak2.. tapikan gee suka gambar ni nampak sweet je kan?? ekekeke... pistol 'cap telunjuk' gitu.. . kak nurul plak cowgirl ala2 sopan gitu.. ekekek... si ziezie plak ala2 sempoila tu.. yer ke poms.. apa2lah asalkan semua enjoy.. tak gitu matlamat kita ke sana.. nak happy kan .. mmg happy pon..!



papa imels kena penjara sebab seludup kakak masuk town... !



hai nak ke mana plak tu ci abang oi.. ?? cantikkan tempat ni .. bayangkan kalau malam tentu lah lagi cantik tapi nak buat macam mana.. kita org ada program lain malam ni ..



haaa perasan tak beg yang cik ziezie kita pakai tu .. tula beg ala2 coach tu.. cantik kan .. mmg sesuai dgn ko pomss..dia ni kan hantu sling bag.. ekkekeke..



enjoy the pictures... !



gee as 'ghost rider..' mana blehkan .. kena pakai jubah segala baru bleh kan .. ermmm .. 'kuda hitam aduh kuda hitam.. ". haaa .. tu baru sesuai .. teringat plak lagu tu..
tengok tu ziezie pun jeles tu naik jugak.. ekekek... penangan cik gee ngan kuda hitam katakan .. aik! pesal papa imels nak hampuk babah fenriz dgn kerusi ni .. ??



layan jangan tak layan ... nak naik ni semua kena bayar tau .. RM3 per head...



Then, dekat2 kol 6.30 kiteorang pon keluar, tak sempat la nak tunggu tengok show pukol 8, sebelum kuar tu sempat la layan staff2 cowboy tu buat show kat luar pintu masuk tu, comel sungguh la Akak Akak Awwww kat front line tu hikhik... gelek dia kalah mas idayu.. tu pasal makin lama makin ramai yang singgah ..So pastu kiteorang pon balik, singgah kejap kat Jom Heboh bersempena dengan pelan peringkat ke 4, nak anto Kak Nurul. Sempat jugak la lepak kat bazaar tu sebab hujan kat luar. Then kiteorang layan konsert AF kat Khemah Krew TV3, semeja dengan Zakiah Anas lagi tu, lain betol la muka dia kalau tak makeup. After konsert kitorang pon berangkat la balik hotel. uuhh penatnyer...

Quote:
heheelloooowww...jangan terpedaya.... cerita blom habis lagila.. malam tadi tak sempat nak upload semua... tu pasal kena sambung lagi... gambar lepas ni semua mmg tak de copyright ziezie lagi dah.. ekekeke jangan marah zz...


hai semua.. ssoorilah sebab lama sgt membisu.. actually imellyn x brapa chat.. so gee pon tk sempat nak update yang selebih nyer.. alhamdulillah mlm ni (18 April) baru macam ada 'space' skit.. nak sambung 'keje skolah' ler ni.. ssoory ek.. erm.. setelah gee pk balik btol gak kata ko, ziezie.. buat 2 entry senang skit.. satu tuk 1st day .. n satu tuk 2nd day...tak serabut skit dahla pic banyak nanti menjela2 plak kan... oklah gee buat macam tulah.. so tuk sambungan seterusnya .. jomm ke entry baru.. zasss... bom bang!


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net